Medicament pentru copii, retras urgent din farmacii. Este vorba despre celebrul Debridat, care era prescris micuților pentru problemele gastrointestinale.

Nu se vor găsi până la primăvară

Compania producătoare este cea care a notificat farmaciile și a cerut retragerea siropului de la comercializare. Se pare că sunt loturi de siropuri care ar putea conține corpuri străine. De asemenea, producătorul a transmis farmaciilor o adresă cu seriile medicamentelor retrase, fiind vizate toate flacoanele de Debridat suspensie cu termen de valabilitate 2021 și 2022.

Debridatul suspensie este un medicament utilizat în ameliorarea bolilor digestive sau biliare, pentru copii cu varsta mai mari de 6 luni. Substanța activă este maleatul de trimebutină. Tocmai pentru a putea primi un tratament corect, părinții sunt sfătuiți să consulte medicul pediatru. Numai acesta poate decide cu ce medicament poate fi înlocuit Debridatul.

Medicament pentru copii, retras urgent din farmacii

Debridatul este al doilea medicament pentru copii retras în acest an de pe piață. În luna februarie, producătorul a decis retragerea unui sirop de tuse extrem de popular, Eurespal. Medicamentul avea efecte adverse care afectau pacienții la nivel cardiac, crescând riscul de aritmii. Farmaciile au retras de la vânzare medicamentul, atât sub formă de sirop, cât și sub formă de comprimate.

Debridatul se va întoarce în farmacii cel mai probabil în luna februarie a anului viitor.