Prelevare multiplă de organe la Spitalul Universitar. Organele prelevate de la un pacient aflat în moarte cerebrală vor salva viețile a cel puțin 4 bolnavi.

Șansă la viață pentru cel puțin 4 pacienți

Medicii au prelevat astăzi rinichii, ficatul și corneea de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Pacientul donator a fost îngrijit în Spitalul Universitar pentru politraumatism prin accident rutier.  Ieri, s-au întrunit condițiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor. Reprezentanții spitalului le mulțumesc membrilor familiei pentru ca au înțeles importanța donării de organe în scopul salvării altor vieți.

Reprezentanții Spitalului Universitar: “Pacientul donator a fost îngrijit în Spitalul Universitar de Urgență București pentru politraumatism prin accident rutier, iar în cursul zilei de ieri s-au întrunit condițiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor. Mulțumim familiei care a înțeles importanța donării de organe în scopul salvării altor vieți. Consimțământul de a ne dona organele în cazul nefericit în care corpul nu ne mai poate susține în viață este unul dintre cele mai generoase gesturi pe care le putem face.”

Prelevare multiplă de organe la Spitalul Universitar

Activitatea este realizată în cadrul Programului Național de Transplant. A fost efectuată de o echipă multidisciplinară cu medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” și din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Agenția Națională de Transplant a anunțat că pe 9 decembrie au fost salvate viețile a încă 3 bolnavi. Atunci, familia unui tânăr pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe. Prelevarea de organe a fost realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Alte echipe de medici şi asistente de la Institutul Clinic Fundeni şi ICUTR  au reuşit să redea speranța la viață a 3 pacienți aflați pe listele de așteptare și bucuria de a fi alături de familiile lor de Sărbători.