“Ce e mai rău încă nu a venit!” Directorul Organizației Mondiale a Sănătății spune că numărul cazurilor de coronavirus sunt în creștere în întreaga lume și că se teme de ce este mai rău.

Guvernele ar trebui să ia în calcul strategia Coreei de Sud

Tedros Adhanom Ghebreyesus este de părere că autoritățile din anumite țări trebuie să ia în considerare strategia Coreei de Sud. Este vorba despre testarea, urmărirea contactelor şi izolarea persoanelor infectate.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus: “Cu toţii vrem ca acest lucru să se termine. Cu toţii vrem să ne continuăm viaţa. Dar…realitatea dură este că pandemia nu este nici măcar aproape de a trece. Ce e mai rău încă nu a venit.”

“Ce e mai rău încă nu a venit!”

Directorul OMS susține că este o problemă faptul că liderii mondiali rămân împărţiţi cu privire la modul de combatere a virusului.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus: “Unele ţări au cunoscut acum o reapariţie a cazurilor, deoarece încep să-şi redeschidă economiile şi societăţile. (…) Îmi pare rău să spun asta, dar, cu acest tip de mediu şi condiţii, ne temem ce este mai rău. De aceea trebuie să ne unim acţiunile şi să combatem acest virus periculos.”

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, până acum virusul a afectat peste 10 milioane de oameni. A ucis peste 500 de mii de oameni.