Ambulanțele SMURD se dublează în București – Ilfov. Secretarul de stat, Raed Arafat, spune că până acum în București funcționau 16 autospeciale de intervenție. Acum vor fi 40 și în acest fel vor putea veni în sprijinul Serviciului de Ambulanţă, care de multe ori are cazuri în aşteptare.

Mașini noi pentru SMURD

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat: “În ultima perioadă s-au livrat 55 de ambulanţe de tip B şi 10 ambulanţe de tip C. Acestea urmează să înlocuiască integral parcul auto care funcţionează în Bucureşti din 2008, de când funcţionează SMURD în Bucureşti. Cel mai important lucru, de astăzi, este dublarea maşinilor care deservesc Bucureşti-Ilfov. La Ilfov de la 7 la 9, la Bucureşti diferenţa o să fie până la 40. Până acum, la Bucureşti, de exemplu, în ultima perioadă, din cauza vechimii maşinilor funcţionăm cam cu 16 maşini.”

Treptat, vor fi înlocuite mașinile care au fost în teren până acum. Este vorba, în medie, despre 20 de maşini de prim-ajutor pe zi şi cinci de terapie intensivă mobilă.

Ambulanțele SMURD se dublează în București – Ilfov

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat: “De astăzi, vom ajunge la 40 de maşini de prim-ajutor funcţionale, cu 15 în rezervă. Va urma să reparăm ceea ce este reparabil din cele care au fost utilizate până acum, or să rămână şi ele în rezervă şi continuăm cu cele cinci maşini de terapie intensivă, numai că vom înlocui maşinile. Aceasta se traduce prin reducerea timpului de răspuns, dublarea staţiilor unde maşinile erau supraîncărcate.  Acest lucru vine să sprijine şi echipajele respective să nu fie epuizate şi să fie o maşină care dublează.”

În acest fel va crește numărul intervențiilor la care va acționa personalul SMURD. Acest fapt vine și în sprijinul Serviciului de Ambulanță care este suprasolicitat.

Și în țară vor fi înlocuite mașinile de intervenție.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat: “SMURD mai primeşte, pe regiuni, vor fi şi ambulanţe de tip B 4X4, deci în fiecare lună va fi o regiune care va primi. Ultima livrare va fi în luna decembrie – ianuarie, o să fie regiunea de nord-est. Şi acolo fiecare judeţ primeşte între cinci şi opt maşini de tip B 4X4.”