Ambulanța are nevoie de…salvatori!

Salvatorii au nevoie de sprijin! La nivelul serviciului de Ambulanță București Ilfov există un deficit de personal de 47 de procente. Asta dacă vorbim de populația care apare în statistici. Chiar și așa, salvatorii fac tot ce le stă în putință să salveze vieți. Ar vrea ca oamenii să îi înțeleagă și să îi ajute.

Ambulanțele lucrează cu jumătate din personalul necesar

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Dr. Alis Grasu: “La nivelul Servciului de Ambulanță București Ilfov  deficitul este de 47 la sută. Atenție… este vorba de un deficit la populația normată statistic. Populația normată statistic este mai mică cu un million față de populația reală din București și județul Ilfov. Cum facem față tuturor solicitărilor?  Cu mari eforturi. Prioritizăm cât mai corect solicitările, urgențele de cod roșu, cele cu risc vital imediat.”

Se caută cele mai bune soluții pentru…Urgență

Mai marii din sănătate s-au adunat la București, la cea de-a XIX-a ediție a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență pentru a găsi soluții la toate problemele.

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Dr. Alis Grasu: “Ambulanța are nevoie de foarte multe lucruri, dar o parte din nevoi le satisfacem noi. Ca populația să ne recunoască ca pe un serviciu elitist, ca pe un serviciu pe care se poate baza, în care poate avea încredere, așa cum am dovedit în ultimii 112 ani. Trebuie să dăm dovadă de disciplină, de pregătire profesională de înalt nivel, fiecare angajat trebuie să fie foarte bine pregătit și nu în ultimul rând de dotare materială și umană”

Specialiștii spun că pentru un sistem bine pus la punct fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm și să ne pese de sănătatea noastră. Este însă nevoie de multă muncă, educație și comunicare.

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, dr. Cristian Grasu – “Știți că tot timpul se discută…România, una dintre cele mai sărace țări din Europa, cu cel mai mic buget pentru Sănătate. Așa este. Ce putem face ca bugetul Sănătății să fie dimensionat la un nivel corespunzător? E foarte simplu. Pentru fiecare dintre noi ierarhia priorităților în viață trebuie să înceapă de acolo de unde cu toții știm că nu avem de ales. Pentru că avem o singură viață, iar dimensiunea acestei vieți depinde de sănătate. Când pentru fiecare membru al comunității, sănătatea va fi prioritară o să se vadă și în modul de finanțare”.

Cum îî facem pe medici să rămână în țară?

Consilier de stat, Administrația Prezidențială, dr Diana Loreta Păun – “Pentru ca medicii să nu mai fie atrași de sistemele de sănătate din străinătate ne revine datoria de a le asigura cadrul propice practicării medicine, aici în România. Avem nevoie de finanțare, dat fiind faptul că există o corelație puternică între banii investiți și performanța sistemului medical în ansamblu. Avem nevoie de un cadru legislativ bine pus la punct pentru a reduce povara asupra asistenței spitalicești”.

Lucrările Conferinței Naționale De Medicină de Urgență se vor încheia sâmbătă.

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    Conf. Dr. Carmen Orban: Toți suntem în pericol

    Articolul următor

    Au nevoie de Spinraza pentru a trăi!

    Articole în trending