16 cadre medicale de la Spitalul Bagdasar infectate cu SARS-COV-2. Conducerea spitalului spune că printre aceștia sunt 1 medic și 6 asistente din secția Chirurgie, dar afirmă că nu este vorba despre un focar.

Personalul medical infectat este din secția Chirurgie

Potrivit reprezentanților unității medicale, personalul infectat este de pe secția Chirurgie și toți au fost asimptomatici.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”, dr. Florin Bica: “Avem un număr însemnat de colegi depistaţi pozitiv COVID în Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului. Dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului Spital Bagdasar. Este vorba despre 16 colegi, între care un medic şi 6 asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici, cum de altfel au fost şi cei trei pacienţi depistaţi pozitiv. Cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ, altfel ar fi fost trimişi la un spital suport Covid. Aşa cum ştiţi, este posibil ca testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toţi pacienţii care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este in primele câteva zile de la contaminare.”

16 cadre medicale de la Spitalul Bagdasar infectate cu SARS-COV-2

Medicul spune că spitalul a luat măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului. Măsurile luate au constat în suspendarea internărilor pe Secţia de Chirurgie generală, echiparea tuturor pacienţilor şi a personalului din secţie cu echipament de protecţie specific pentru nivelul suspect COVID, nebulizarea şi decontaminarea secţiei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”, dr. Florin Bica: “Celula de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toţi contacţii pacienţilor şi personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri despre care va vorbeam mai sus de către managementul Spitalului şi au fost informate imediat Ministerul şi DSP-ul. În încheiere, recomandăm şi rugăm pe toată lumea să respecte măsurile individuale de protecţie stabilite de autorităţi.”