Cazuri grave de COVID 19 la cei cu diabet, obezitate și hipertensiune. Medicul militar Elvis Firoiu spune că cele mai grave cazuri la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus de la Spitalul Militar ROL 2 s-au înregistrat la cei care aveau aceste patologii.

61 de pacienți infectați cu SARS-COV-2 internați la Spitalul ROL 2

Medicul pneumolog spune că sunt internați și pacienți oncologici care au luat noul coronavirus.

Medic specialist pneumolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, căpitan Elvis Firoiu: “Cele mai grave cazuri au fost la pacienţii care au avut patologii asociate, adică diabet, obezitate, hipertensiune. Trei dintre aceştia au fost transferaţi în Terapie Intensivă săptămâna trecută, iar unul dintre ei urmează să se transfere înapoi la corturi, fiind ameliorat. Zilele următoare aşteptăm să se externeze. El este cu stare generală bună acum. Altă patologie asociată ar fi cea oncologică. Avem 4-5 pacienţi care sunt cu patologie oncologică, însă sunt cu forme asimptomatice şi uşoare de boală. Ne aşteptăm să meargă bine.”

Cazuri grave de COVID 19 la cei cu diabet, obezitate și hipertensiune

Specialistul se așteaptă ca numărul de cazuri de infectare cu SARS-COV-2 să scadă.

Medic specialist pneumolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, căpitan Elvis Firoiu: “Avem o colaborare foarte bună cu Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul ROL 2, primesc cazurile care se agravează, însă şi noi îi ajutăm cu eventuale consulturi pentru schimbarea unui antibiotic sau brohoscopii atunci când este cazul la pacienţii care se supra-infectează bacterian. În principiu, bronhoscopia în COVID nu prea are o utilitate foarte mare, însă cazurile care se supra-infectează bacterian trebuie bronhoaspirate. Mă aştept ca numărul de cazuri să scadă, să sperăm că o să fie bine.”

Autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 191 de noi cazuri de îmbolnăvire. Am ajuns la 18.982 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

Sursa foto: Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”