Vaccinul anti-COVID-19 nu va putea fi cumpărat din farmacii sau de pe internet. Medicii atrag atenția oamenilor să nu se lase păcăliți de astfel de anunțuri apărute în mediul online.

Vaccinul va fi administrat gratuit

Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei a anunțat la un post de televiziune că imunizarea se va face gratuit și în condiții de siguranță.

Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, dr. Gindrovel Dumitra: “Va fi distribuit de către autoritățile naționale prin mecanismul declanșat la nivelul Comisiei Europene.Va fi administrat gratuit și în condiții de siguranță.Vaccinarea va fi făcută în centrele de vaccinare, respectiv în cabinete medicilor de familie când va fi posibil acest lucru. În niciun caz oamenii să nu se adreseze pe net sau pe social media pentru a obține acest produs.”

Vaccinul anti-COVID-19 nu va putea fi cumpărat din farmacii sau de pe internet

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 va fi discutată săptămâna viitoare în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Potrivit autorităților, vaccinarea se va face etapizat. Din grupurile prioritare fac parte: tot personalul din domeniul sănătății, implicit cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății. Transportul dozelor de vaccin va fi realizat de Ministerul Apărării prin mijloace terestre și aeriene. Dozele de vaccin vor fi preluate de la sosirea în țară și trasportate către centrele regionale de depozitare.  De asemenea, Ministerul Apărării va sprijini vaccinarea și cu resursă umană calificată.