Vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie, spune premierul României, Ludovic Orban. Potrivit acestuia se pregătește o campanie de conștientizare a importanței vaccinării.

“Vaccinarea este cea mai bună soluție”

Prim ministrul susține că vaccinarea este cea mai bună soluție pentru a nu contracta boala, însă nimeni nu poate fi obligat să se imunizeze.

Premierul României, Ludovic Orban: “Autorităţile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze, noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării, să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar nu putem obliga pe cineva să se vaccineze. Sigur că vaccinarea este cea mai bună soluţie de a nu contracta această boală. O campanie reuşită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate, într-un orizont de timp rezonabil. Eu zic că suntem aproape. Se vede deja, ştiţi vorba aceea, luminiţa de la capătul tunelului.”

Vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie

Mai mult, Ludovic Orban  susține că se pregătește și o campanie de informare privind avantajele vaccinării.

Premierul României, Ludovic Orban: “În strategia de vaccinare pe primul plan vor fi cei care luptă în prima linie din sistemul de sănătate publică, ulterior persoanele vulnerabile, în vârstă, care au alte boli, care riscă să dezvolte forme severe, ulterior (…) cei care lucrează în (…) domenii esenţiale, critice – energie, furnizare de servicii de utilitate publică, cei care asigură, de fapt, continuitatea acestor servicii publice extrem de importante.”

Distribuţia vaccinurilor contractate de Comisia Europeană se face către ţările Uniunii Europene proporţional cu populaţia acestora.