Vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi la ATI, în 24 de spitale. Mai mult, ministrului Sănătății spune că în cazul în care va fi nevoie se ia în calcul și transferul pacienților în străinătate.

“Sper să nu ajungem în acel moment”

În acest moment, autoritățile spun că reevaluează tot ce înseamnă terapie intensivă. Mai mult, în București au fost suplimentate aceste paturi.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “În Bucureşti, în acest moment, avem suplimentare cu şase paturi la Spitalul Sfânta Maria, cu opt paturi la Spitalul Cantacuzino, cu 30 de paturi de terapie intensivă şi 30 de paturi de terapie intermediară la Spitalul Monza Metropolitan. Reevaluăm celelalte structuri care pot să facă adaptarea paturilor de terapie intensivă. (…) Sper să nu ajungem în acel moment, fiindcă reevaluăm tot ce înseamnă terapie intensivă. Dar dacă va fi nevoie luăm în calcul şi acest lucru (n.r. transferul pacienților în străinătate). După cum ştiţi, la nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transferul în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate. În toată această pandemie au existat aceste transferuri de pacienţi în judeţele limitrofe sau la distanţă atunci când a fost nevoie de paturi pentru terapie intensivă.”

Vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi la ATI, în 24 de spitale

Potrivit ministrului, în perioada următoare vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi la terapie intensivă, în 24 de unități medicale.

 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “În Bucureşti, în acest moment, avem suplimentare cu şase paturi la Spitalul Sfânta Maria, cu opt paturi la Spitalul Cantacuzino, cu 30 de paturi de terapie intensivă şi 30 de paturi de terapie intermediară la Spitalul Monza Metropolitan şi reevaluăm celelalte structuri care pot să facă adaptarea paturilor de terapie intensivă.”