Un nou compartiment de recuperare post-COVID la Marius Nasta. Tot de astăzi devin funcționale și compartimentele de oncologie și paleație.

Programele de reabilitare cresc calitatea vieții pacienților

Tot mai mulți pacienți revin la spital după vindecarea COVID cu o nevoie acută de suport medical. Specialiștii apreciază că programele de reabilitare cresc calitatea vieții persoanelor care au trecut prin această boală.

Managerul Institutului Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler: “Numărul de pacienți COVID este în continuă scădere, asta ne bucură și ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta și să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie postCOVID. Pacienții cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicație specifică, oxigenoterapie, exerciții fizice, educație și consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică și psihică a pacienților afectați respirator de trecerea prin COVID.”

Un nou compartiment de recuperare post-COVID la Marius Nasta

13 paturi pentru recuperarea respiratorie a pacienților care au trecut prin boală sunt funcționale chiar de astăzi.

Managerul Institutului Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler: “Includerea în programele de reabilitare crește calitatea vieții pacienților, ameliorează oboseala cronică specifică dar și recuperarea funcțională a musculaturii respiratorii intens epuizată  ca urmare a insuficienței respiratorii prezente în formele severe și critice de boală. Tot azi redevin funcționale compartimentele de oncologie și paleație. Practic de azi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta va avea 50 paturi COVID, 8 paturi suspecți COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie.”