Trei medici străini, în echipa ministrului Sănătății. Victor Costache a decis să își aducă alături pe postul de consilieri onorifici specialiști din afara țării.

Au experiență în managementul de top

Este vorba despre medicii Kak Khee Yeung -Amsterdam UMC, Sheriff Sultan- Galway Clinic și prof.dr.  T Sloane Guy – Sidney Kimmel Medical College. Victor Costache spune că aceștia au făcut perfomanță atât în medicină cât și în managementul de top.

Ministrul Sănătății, Victor Costache: “Am lucrat cu toți cei 3 medici care fac performanță ca specialiști,  dar și ca manageri de top. Mă bucură  și mă onorează că au acceptat să lucrăm împreună   pe două domenii importante, programe noi de sănătate, dar și proiecte de cercetare care sunt priorități ale echipei mele. România a uitat de cercetarea medicală care aduce beneficii în  dezvoltarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienți. Imi doresc  să deschidem sistemul sanitar către lume.”

Trei medici străini, în echipa ministrului Sănătății

Kak Khee Yeung conduce consorțiul formate din diferite spitale din Europa care încearcă să obțină finanțare de la UE pentru tratarea bolilor aortice. Dr. KK Yeung este o adevărată cercetătoare translațională, este chirurg vascular, director de cercetare în Chirurgie Vasculară. Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi și cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare din lume. Prof.dr.  T Sloane Guy este specialistul numărul 1 în chirurugie  robotică la nivel mondial.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, cei trei specialiști nu vor fi plătiți de statul român pentru că sunt consilieri onorifici.