Tratament inovativ pentru pacienții cu diabet de tip 2. Soluția terapeutică a fost introdusă în lista medicamentelor compensate și este disponibilă pe bază de prescripție medicală și în România.

2 milioane de români au diabet diagnosticat și nediagnosticat

În România, se estimează că aproximativ 2 milioane de persoane au diabet diagnosticat și nediagnosticat.1 Dintre aceștia, 823.280 de persoane sunt tratate în cadrul Programului Național de Diabet Zaharat.2

Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof.dr. Prof. Dr. Romulus Timar: “Peste jumătate dintre persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2 nu prezintă un control eficient al afecțiunii, având risc de complicații; în medie, ei petrec mai mult de șapte ani cu un diabet insuficient controlat cu medicamente pe cale orală, înainte de a schimba tratamentul cu unul mai adecvat stadiului evolutiv al afecțiunii. De aceea, este foarte important ca pacienții români să aibă acces la soluții terapeutice inovative, care să le permită un bun control al bolii și implicit o calitate a vieții superioară.”

Tratament inovativ pentru pacienții cu diabet de tip 2

Diabetul de tip 2 este o afecțiune complexă. Se dezvoltă atunci când corpul unei persoane nu poate utiliza în mod eficient sau nu poate produce suficientă insulină, care ajută la reglarea concentrației de glucoză din sânge. Fără insulină, glucoza se acumulează în sânge și, cu timpul, provoacă leziuni ale organelor vitale și poate duce la probleme grave de sănătate.

Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof.dr. Prof. Dr. Romulus Timar: “Să putem oferi pacienților medicamente inovative, cu administrare o dată pe săptămână, obținând control glicemic superior, reducerea greutății corporale și beneficii cardiovasculare dovedite, este un mare pas înainte în gestionarea acestei afecțiuni complexe.”