O unitate mobilă de tip ATI se instalează la Institutul “Marius Nasta”. Unitatea are 12 paturi și este destinată pacienţilor cu COVID-19 care au forme critice.
Personalul va fi asigurat în colaborare cu DSP – IGSU
Unitatea a fost adusă de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care o va pune în funcțiune.
Managerul Institutului “Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler: “Unitatea este venită prin IGSU, care asigură operarea acesteia. Ea este achiziţionată de fundaţia ‘Mereu Aproape’, cu sprijinul fundaţiei ‘Pentru SMURD’. Pe perioada staţionării în actuala locaţie, unitatea va fi sub coordonarea institutului iar personalul va fi alocat prin colaborare DSP – IGSU. Imediat ce instalarea este finalizată şi personalul este alocat, unitatea va fi pusă în funcţiune. Având în vedere dimensiunile tirului pe care este platforma ATI, operaţiunea de plasare în zona stabilită a fost extrem de laborioasă şi a necesitat efort atât din partea echipei IGSU, cât şi a echipei tehnice din Marius Nasta.”
O unitate mobilă de tip ATI se instalează la Institutul “Marius Nasta”
Institutul “Marius Nasta” primește și tratează pacienți COVID-19 la capacitate maximă de când numărul cazurilor a început să crească. De altfel, ministrul Sănătății a declarat astăzi că toate spitalele din România trebuie să se pregătească să primească pacienți cu COVID-19.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “La nivel naţional, am cerut (acest lucru, n.r.) la spitalele de fază III, judeţene şi municipale, care nu intră în tratamentul pacienţilor cu infecţii SARS-CoV2. Săptămâna trecută am dat circulara prin care se pregăteau 10% din capacitatea acestora de la ATI să fie destinate pentru cazurile COVID. Vor avea circuite separate în eventualitatea creşterii numărului de cazuri din ATI. Astăzi s-a discutat şi la nivel naţional despre rezerva de paturi la ATI în aceste spitale. Toate spitalele vor avea o rezervă şi în funcţie de evoluţia fiecărui judeţ în parte, vor fi folosite. 10% pentru terapie intensivă şi 15% pentru cazuri totale.”
Oficialul susține că acum se evaluează fiecare unitate medicală pentru a vedea ce locuri pot pune la dispoziție. Ieri, Direcția de Sănătate Publică București a trimis o adresă către toate unitățile medicale în care li se solicită să facă circuite pentru pacienții COVID.