Spitalul Universitar primește aparatură pentru blocul operator la 10 ani de când au început lucrările de renovare. Blocul operator este format din 11 săli de operație. Ministerul Sănătății ca aloca 71 de milioane de lei pentru acest proiect.

După 10 ani sălile de operație vor fi utilate

Blocul operator era finalizat, însă medicii nu puteau opera acolo pentru că nu au aparatura necesară. După 10 ani, vin și banii pentru dotare.

Ministerul Sănătății: “Guvernul a aprobat proiectul de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, acordat Spitalului Universitar de Urgență București pentru dotarea blocului operator central. Valoarea estimată a proiectului este de 71, 084 milioane lei, fonduri cu care vor fi dotate cele 11 săli de operație care formează Blocul Operator Central din Spitalul Universitar de Urgență București. Durata de realizare a investiției va fi de 18 luni.”

Spitalul Universitar primește aparatură pentru blocul operator

Se vor achiziționa aparate de ultimă generație.

  1. Aparatură medicală și accesorii pentru explorări funcționale și imagistică pentru blocul operator și post operator
  2. Aparatură medicală și accesorii pentru pre-operator și post-operator.
  3. Aparatură medicală și accesorii pentru bloc operator
  4. Aparatură medicală și accesorii pentru blocul operator-neurochirurgie
  5. Instrumentar pentru chirurgie deschisă în blocul operator.

Ministerul Sănătății: “Dotările vor asigura aplicarea unor tehnici actuale moderne pentru toate specialitățile, inclusiv abordarea laparoscopică. Aceasta are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare și a riscului de infecții. Instrumentarul care va fi achiziționat este unul actualizat pentru nevoile actuale ale patologiilor tratate, în cantități estimate plecând de la volumele medii ale anilor trecuți, dar modulate pentru o trecere progresivă în următorii ani către tehnici minim invazive, dar și o creștere a activității de tip terțiar și de excelență în toate domeniile”.