Spitalele regionale, pe ultima sută de metri. În ședința de Guvern de astăzi se aprobă indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Regional Iași.

Avem nevoie de aceste spitale

Ministrul Sănătății spune că speră ca toată lumea să înțeleagă faptul că românii au nevoie de spitale regionale. Mai mult, după vizitele făcute la spitalele din țară și-a dat seama că mai sunt necesare și alte unități sanitare.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea:”În sedința de Guvern se aprobă indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Regional Iași. Din punctul meu de vedere construcția acestora a început în octombrie 2017. Atunci când terenul pentru Spitalul Regional Iași a fost cedat Ministerului Sănătății. Cei care au făcut studiul de fezabilitate, consultanții Băncii Europene au dat un termen, 2024. Pentru mine este important că am ajuns în acest punct. Că avem studii de fezabilitate finalizate, că în final autoritățile locale au înțeles că trebuie să colaborăm. Pe 28 mai avem dezbatere publică pentru studiul de impact de mediu la Cluj, urmând ca în maximum 2 săptămâni să primim acordul de mediu și să putem finaliza studiul de fezabilitate și să putem aproba indicatorii tehnico economici. Iar la Craiova estimăm luna iulie. (…)  Sper să putem înțelege cu toții că aceste spitale sunt necesare, mai ales după vizitele pe care le-am făcut prin țară. Credeți-mă este nevoie de aceste spitale regionale și mai avem nevoie și de câteva spitale.”

Spitalele regionale, pe ultima sută de metri

Spitalul Regional de la Iaşi va avea aproape 900 de paturi, dintre care 850 în regim de spitalizare continuă.

Premierul României, Viorica Dăncilă: ” Aprobăm indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate, pasul premergător depunerii cererii de finanţare la Comisia Europeană. Costul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este estimat la 500 de milioane de euro cu TVA, din care 150 de milioane euro finanţare nerambursabilă. Spitalul va avea 850 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 45 de paturi pentru spitalizare de zi şi va oferi servicii medicale de înaltă complexitate, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic şi tratament pentru cetăţenii din întreaga regiune.”

 

.