Se construiește cel mai mare spital stomatologic. Va fi gata în 3 ani și se va construi în Capitală. Unitatea medicală va avea 65 de cabinete şi săli de operaţii și o suprafaţă desfăşurată de 4.954 de mp.

Premieră pentru România

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă: „Înregistrăm o premieră de care românii aveau nevoie de foarte mult timp. Practic discutăm despre primul spital universitar cu profil de medicină dentară din România şi la nivel de Bucureşti de prima construcţie de la zero, prima investiţie publică ce s-a derulat în acest oraş şi se derulează în ultimii 50 de ani.”

Lucrările vor începe la jumătatea lunii octombrie. Spitalul de stomatologie va fi construit pe Şoseaua Olteniţei nr. 9, şi va avea un regim de înălţime de P+2E. Parterul şi etajele superioare vor cuprinde cabinete medicale, săli de aşteptare, spaţii pentru prezentări şi şedinţe, farmacie, grupuri sanitare, zone administrative.

Tot aici vor putea face practică studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea de Medicină Dentară. S-a încheiat un protocol între primărie şi UMF “Carol Davila”.

Se construiește cel mai mare spital stomatologic

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă: „Costul dotărilor este de 16 milioane de lei plus TVA. Costul construcţiei este de 19 milioane de lei plus TVA. Pe aceste două tronsoane costul total al investiţiilor se ridică undeva la zece milioane de euro. A treia componentă a acestui ansamblu – pentru că în afară de latura medicală a acestei investiţii orice comunitate trebuie să prioritizeze pentru dezvoltarea ei investiţiile pentru ceea ce înseamnă învăţământ – tot acest ansamblu va avea parte de un amfiteatru cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, o investiţie care se cifrează la două milioane de euro”.

Prorectorul UMF “Carol Davila” Ecaterina Ionescu a spus că este primul spital universitar de profil. Mai mult, este prima instituţie medicală care se realizează din fonduri publice şi care va reuşi să integreze activitatea medicală cu cea academică. Este important ca pacienții să poată beneficia de tratamente stomatologice și este important ca studenții să învețe.