În perioada 18-21 septembrie 2019 au loc lucările celei de a 48-a Conferințe a Societății de Imunologie din România și la a 3-a Conferință a Asociației de Imuno-dermatologie. Se vor discuta noutățile medicale din onco-imuno-dermatologie; imuno-dermato-pediatrie; patologia imună în transplantul renal și afecțiunile cutanate din imuno-supresia post-transplant; noutăți în imunologia psoriazisului, etc.
Cine va vorbi în cadrul evenimentului?
Conferința comună a celor 2 societăți va debuta miercuri, 18 septembrie, cu o serie de lucrări prezentate sub tematica „Imunologia (tot) mai aproape de adevăr”. În zilele conferinței vor vorbi:
Prof. univ. dr. Iulia Popescu, Divizia de alergie pulmonară și de îngrijire critică, Departamentul de Medicină, Universitatea Pittsburgh, SUA.
Prof. dr. Iulia Popescu are o solidă experiență academică în domeniul imunologiei, virusologiei și transplantului, desfășurând o susținută activitate de cercetare fundamentală și clinică. Un interes deosebit pentru imunologie, pentru medicina translațională, precum și pentru descoperirea de noi medicamente, cercetarea și dezvoltarea clinică a biomarkerilor.
Prof. univ. dr. Monica Neagu, INCD „Victor Babeș”, București
Prof. dr. Monica Neagu, Șef Laborator Imunologie, a condus, în ultimii ani, numeroase proiecte de cercetare la nivel național și international în domeniul imunologiei, unele din proiecte având ca subiect biomarkerii în melanom. Este autor a numeroase articole și capitole în reviste și cărți de specialitate, din care o mare parte dedicate subiectului cancerelor de piele, melanomului în special.
Prof. univ. dr. Donato Zipeto, Departamentul de Neuroștiințe, Biomedicină și Medicină Sportivă, Universitatea Verona, Italia
Prof. dr. Donato Zipeto, profesor de biologie moleculară, membru al Societății Italiene de Biochimie și Biologie Moleculară și al Asociației Fellows Marie Curie (MCFA), raportor pentru țările europene și țările în curs de dezvoltare (EDCTP), autor a numeroase publicații de specialitate, cu o bogată activitate de cercetare.
Conf. univ. dr. Horia Bumbea, UMF „Carol Davila”, București
Medic primar hematologie clinică, responsabil Departament de citometrie în flux, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Clinica de Hematologie Spitalul Universitar de Urgență București. Are o bogată experiență medicală și didactică și este membru al mai multor asociații profesionale din țară și din străinătate.
Prof. univ. dr. Carmen Bunu Panaitescu, UMF Timișoara
Profesor la UMF „Victor Babeș” Timișoara și medic primar alergologie și imunologie clinică, cu experiență bogată în activitatea de cercetare în alergologie, impactul factorilor de mediu asupra
sănătății, celulele stem, mecanismele reacțiilor alergice în bolile respiratorii și în dezvoltarea de imunoterapii.
A 3-a Conferință a Asociației de Imuno-dermatologie
Conf. univ. dr. Roxana Silvia Bumbăcea, UMF „Carol Davila”
Medic primar alergologie și imunologie clinică, specialist dermatologie, supraspecializare în imunologie si alergologie pediatrică, Doctor în medicină. Este membru în mai multe societății și asociații de specialitate și președinte al SRAIC – Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică.
Prof. univ. dr. Coriolan Emil Ulmeanu, UMF „Carol Davila” București
Medic specialist pediatrie, specializare – medicină transfuzională cu competențe în medicina de urgență. Autor și coautor al mai multor manuale de pediatrie, articole și studii pe diferite teme medicale.
Vineri, 20 septembrie, va fi Conferința comună a Asociației Române de Imuno-Dermatologie, a Societății de Imunologie din România, a Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică și a Societăţii Române de Pediatrie, iar tematica propusă va fi „Imuno-dermato-pediatria la granița colaborării între pediatri, imunologi, dermatologi și alergologi”. Conferința se va încheia sâmbătă, 21 septembrie, cu o zi dedicată imuno – dermato – oncologiei printr-un workshop organizat in cadrul Proiectului PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0341 PATHDERM.
Eveniment cu participare internațională creditat EMC pentru membrii CMR și OBBCSSR.
Taxa de participare:
Membri ARID SI SIR – Până la 17 septembrie
Medic primar CSI – 150 de lei
Medic specialist CSII – 125 de lei
Medic rezident, medic de familie, CS, ACS, biolog, biochimis, chimist – 100 de lei
Non membrii – 400 de lei
Studenti – gratis
La înregistrare
Medic primar CSI – 350 de lei
Medic specialist CSII – 350 de lei
Medic rezident, medic de familie, CS, ACS, biolog, biochimis, chimist – 350de lei
Non membrii – 450 de lei
Studenti – gratis
Mai multe informații găsiți pe http://www.imuno-dermatologie.ro