Scandal pe tema “Pacientul sub acoperire”

Scandal pe tema “Pacientul sub acoperire”. Medicii sunt revoltați și spun că nu este altceva decât o campanie de denigrare a cadrelor medicale. Mai mult, reprezentanții Colegiului Medicilor din România au luat atitudine și susțin că o astfel de acţiune în termeni neclari şi nereglementată juridic, nu înseamnă decât o incitare la comiterea de infracţiuni.

“Pacientul sub acoperire”, incitare la infracțiuni

Medicii români s-au simțit jigniți de acțiunea promovată de Ministerul Sănătății. Mai mult, ei spun că cel care conduce sistemul de sănătate nu ar trebui să-i blameze pe cei pe care se sprijină sistemul.

Președintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean: “În locul doamnei ministru aş insista să vorbesc  despre programele şi proiectele de succes pe care le-a înfăptuit Ministerul Sănătății, aş vorbi despre creşterea substanţială a bugetului pentru investiţii şi, cu siguranţă, aş insista asupra a ceea ce este mai valoros în sistemul sanitar şi pe care acesta se sprijină. Concret, aş insista pe calitatea umană şi profesională a medicilor. Poate este prea greu pentru autorităţi să-şi nuanţeze poziţia sau chiar să retracteze afirmaţiile. Dar medicii din România aşteaptă acest lucru şi ar fi bucuroşi să vadă că acest lucru s-a întâmplat.”

Scandal pe tema “Pacientul sub acoperire”

Medicii au reacționat dur pe reţelele de socializare. Ei au cerut o poziție de la Colegiul Medicilor după ce ministrul Sănătăţii a recunoscut că încă de acum trei săptămâni a trimis în unităţile sanitare pacienţi sub acoperire pentru a-i prinde pe cei care condiţionează actul sanitar. Mai mult, ei susțin că ceea ce face ministrul sănătății este ilegal și i-au cerut să spună câți medici au fost prinși luând plicul cu bani.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: “Cu toții trebuie să luăm măsuri și să ne punem întrebări. Pentru unii care nu respectă regulile nu trebuie să sufere toţi cei care sunt în sistem.  Până la urmă trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm. Totul este parte a strategiei anticorupție.”

Ministrul Sănătății a spus că până acum au avut loc 5 astfel de intervenții. Într-unul dintre cazuri, un cadru medical a fost prins cerând bani de la pacient, iar conducerea spitatului i-ar fi desfăcut contractul de muncă. Episodul s-ar fi întâmplat într-un spital din Capitală.

Între timp, medicii care se simt jigniți așteaptă scuze de la Ministrul Sănătății. Sorina Pintea recunoaște, însă, că nu știe ce efecte va avea campania anticorupție. Și asta pentru că abia acum angajații ministerului pregătesc indicatorii care să îi ajute să măsoare ceea ce fac.

 

 

 

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    Tumoră hepatică gigant operată cu succes!

    Articolul următor

    Medicamente „deghizate” în grăsime ucid tumorile

    Articole în trending