Recuperare neuromusculară, unică în România. Se întâmplă la Spitalul Foișor din Capitală unde există un aparat de ultimă generație care îi ajută pe pacienții cu proteză de șold, proteză de genunchi, bolnavii cu intervenții chirurgicale la coloană, dar și cei cu intervenții de tip artroscopic.

Placă multifuncțională de recuperare și diagnoză neuromusculară

Placă multifuncțională de recuperare și diagnoză neuromusculară are patru mari beneficii, spun medicii. Ajută la mobilitate, contribuie la creșterea amplitudinii de mișcare, crește forța dar și rezistența musculară.

Odată ce pacientul a înțeles modalitatea de funcționare a programului de recuperare pe această placă, exercițiul poate fi particularizat pe tableta aparatului. Va fi încărcat ori de câte ori face ședințe, urmând să lucreze singur, fără a mai avea nevoie să fie asistat de medic. Placa înregistrează inclusiv progresele făcute de pacient, de la o ședință la alta. În acest fel, poate fi crescută intensitatea exercițiului, în funcție de feedback-ul computerizat obținut. Datele stocate pe această platformă multifuncțională sunt centralizate și au, inclusiv, valoare de cercetare. Dispozitivul permite și analiza mersului, oferind informații atât cu caracter static, cât și dinamic, despre întreaga coloană vertebrală, transferul greutății sau tipul de mers.

Recuperare neuromusculară, unică în România

Masa de decompresie. Tehnica pentru acest tip de aparat este de asemenea computerizată. Elongația se realizează atât sub formă continuă cât și intermittent. Se pot asocial și alte mijloace, precum kinetoterapia, electroterapia sau masajul, pentru a obține, suplimentar, o miorelaxare regională. Această masă de decompresie este recomandată pacienților cu sindroame clinice dureroase cervicale sau lombare, de origine mecanică, acute sau cronice, determinate de afectarea discului, ligamentelor sau maselor musculare.