COVID-19 nu se transmite prin alimente. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că oamenii nu trebuie să se teamă că ar putea lua noul coronavirus prin alimente. Asigurarea vine după ce China a anunțat că a descoperit virusul pe unele produse importate.
scris de Cristina Oană
“Virusul poate rămâne pe suprafeţe puţin timp”
Director pentru situaţiile de urgenţă sanitară la OMS spune că oamenii nu trebuie să se teamă de hrană. Amintește însă că trebuie să fim precauți atunci când manevrăm alimentele: să ne spălăm de mâini și să le gătim.
Director pentru situaţiile de urgenţă sanitară la OMS, Michael Ryan: “Oamenii nu trebuie să se teamă de hrană, nici de ambalajele alimentare sau de lanţurile alimentare. Alimentaţia noastră, în ceea ce priveşte COVID-19 , este sigură. Nu există nicio dovadă că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului. Nu trebuie să amplificăm acest tip de informare. Oamenilor le este destul de frică de pandemie.”
OMS: COVID-19 nu se transmite prin alimente
De altfel, și cercetătoarea Maria Van Kerkhove vine să întărească afirmația. Ea susține că este foarte importanță manipularea alimentară.
Cercetătoarea Maria Van Kerkhove: “Nu credem că noul coronavirus poate fi transmis prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul şi pe ambalaje, a analizat sute de mii şi a găsit foarte puţin, mai puţin de zece cazuri pozitive. Știm că virusul poate rămâne pe suprafeţe puţin timp şi am transmis instrucţiuni, împreună cu FAO cu privire la manipularea alimentară în sector pentru ca muncitorii să fie în siguranţă în mediul lor de lucru.”
Autorităţile din China au anunțat că au găsit o urmă de virus pe aripi de pui congelaţi, dar şi pe ambalaje de creveţi importaţi din Ecuador.