Elevii beneficiază de sigilarea gratuită a molarului de 6 ani. Se va întâmpla din acest an școlar, iar cei care pot face procedura sunt toți copiii între 7 și 8 ani din școlile de stat din București.

Copiii au tot mai multe carii la prima măsea permanentă

Municipalitatea a decis să pornească campania “Sigilarea gratuită a molarului de 6 ani” pentru că medicii au constatat o incidență crescută a carierii molarului de 6 ani, care este un dinte definitiv. La 6 ani copilului îi apare prima “măsea” permanentă care îi va rămâne definitiv. Potrivit specialiștilor, molarul de 6 ani iese pe “nevăzute” și este, de cele mai multe ori, confundat cu o măsea de lapte.  Se cariază cel mai repede pe jumătate în primul an și aproape în totalitate în al doilea an posteruptiv.

Sigilarea este un procedeu complet neinvaziv, nedureros și durează aproximativ 15 minute. Mai întâi măseaua este periată cu o pastă profesională cu gust plăcut, după care se aplică un material fluid, îmbogățit cu substanțe anticarie, care se fotopolimerizează ulterior. După sigilare, copilul poate să mănânce și să bea, fără restricții.

Elevii beneficiază de sigilarea gratuită a molarului de 6 ani

Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB cuprinde 144 de cabinete stomatologice în școli și 13 cabinete stomatologice în universități. Nu trebuie decât să mergeți la cabinetul stomatologic din școala unde învață copilul dumneavoastră sau în cabinetul unde este arondată. Această procedură se efectuează doar cu acordul scris al părintelui/reprezentantului legal.

Mai multe informații găsiți pe http://assmb.ro/detail-page/schools/0/0.