Copil în stare gravă după o anestezie la stomatolog. Micuțul de patru ani ar fi primit o doză prea mare de anestezic, pentru o intervenţie la o măsea. A intrat în stop cardiorespirator, a fost resuscitat și adus la București.

Starea copilului este extrem de gravă

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu spun că baiatul se află la reanimare și este intubat și ventilat mecanic. Starea lui este extrem de gravă chiar sub tratament de specialitate. Incidentul șocant s-a întâmplat într-o clinică stomatologică din Pitești. Părinții au mers cu copilul la stomatolog pentru că îl durea o măsea. Medicul l-ar fi anesteziat pentru a putea intervene. După 3 ore, una dintre asistente a văzut că micuțul nu se simte bine și a sunat la 112. A fost transportat în stare gravă la spitalul din Pitești, iar medicii de acolo au decis să îl trimită la București.

La solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la clinica stomatologică din Pitești

Copil în stare gravă după o anestezie la stomatolog

Clinica stomatologică a primit o amendă de 20 de mii de lei pentru că din Autorizația de funcționare nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI. Asta înseamnă că medicii de aici nu au voie să facă anestezie generală.

Comunicat de presă Ministerul Sănătății: “Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologică  are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI. Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare.”

Ancheta este în derulare. Concluziile vor fi prezentate conducerii Ministerului Sănătății. De altfel și polițiștii fac investigații pentru a stabili dacă a fost culpă medicală.