Alimentele iuți pot duce la demență. Cercetătorii au descoperit o asociere între consumul de chili și creșterea riscului de demență.

Cel mai utilizat condiment din lume duce la declin cognitiv

Echipa internațională de oameni de știință a analizat 4.582 de adulţi din China, de 55 de ani şi peste această vârstă. În urma studiului au observant un declin cognitiv mai rapid în cazul celor care au consumat mai mult de 50 de grame de chili în fiecare zi.

Cercetătorul Ming Li, de la Universitatea din Australia de Sud: “În unele regiuni din China, precum Sichuan şi Hunan, în medie, aproape unul din trei adulţi consumă în fiecare zi alimente picante.”

În cadrul studiilor anterioare, s-a descoperit că chili este benefic pentru menținerea greutății corporale și pentru circulația sângelui. Acum se văd clar efectele adverse asupra creierului în cazul adulților trecuți de 50 de ani.

Alimentele iuți pot duce la demență

Ingredientul active din alimentele iuți este capsaicina. Ea are un rol în stimularea metabolismului și în cazul afecțiunilor vasculare. Oamenii de știință au remarcat în urma studiului că persoanele cu o greutate corporală normală ar putea fi mai sensibile la aportul de chili. Asta în comparaţie cu indivizii supraponderali. Are un impact mai mare asupra memoriei și greutății lor.

Potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, aproximativ 50 de milioane de persoane suferă de demență.