Atenție la jucăriile cu laser! Medicii sunt în alertă! Un băiețel de numai 10 ani aproape și-a pierdut vederea  după ce s-a jucat cu un astfel de dispozitiv. Aceste cazuri sunt din ce în ce mai dese și din păcate vederea nu mai poate fi reparată.

Medicii cer interzicerea jucăriilor cu laser!

Copilul a ajuns de urgență la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București cu vederea aproape pierdută la un ochi și scăzută la celălalt.

Managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, prof. dr. Monica Pop: „Copil de 10 ani la Camera de Gardă cu vederea aproape pierdută la un ochi și scăzută la celălalt. Totul după ce s-a jucat cu un asemenea laser și și l-a proiectat în ochi! Joacă inadmisibilă! Laserii folosiți de nespecialiști fac arsuri retiniene grave si, uneori, ireversibile! Oricine le folosește poate rămâne cu un handicap vizual. Trebuie interzise urgent!!!”

Atenție la jucăriile cu laser!

Aceaste jucării par inofensive, dar se pare că realitatea este cu totul alta. Specialiștii spun că efectele pe care le produc sunt definitive şi nu se mai pot vindeca. Medicii atrag atenția că sunt de ajuns ca laserul să fie îndreptat către ochii cuiva câteva secunde pentru a-i arde retina și a provoca daune permanente.

Copiii nici măcar nu își dau seama pentru că nu simt nici un fel de durere atunci când laserul vine în contact cu ochii săi. Asta chiar dacă centrul ochiului poate fi deteriorat complet. Grav este că vederea nu mai poate fi reparată nici cu ochelari și nici cu vreo intervenție chirurgicală. Medicii spun că în ultimii ani astfel de cazuri sunt din ce în ce mai dese.

Potrivit FDA, laserele sub 5mW sunt in general sigure. Nu au fost raportate incidente. Totuși, cele care au o intensitate mai mare de 5mW nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.