Activitatea de vaccinare în centrele mobile începe de mâine. Momentan se va folosi ser de la compania Moderna, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Vaccinarea va demara în 14 județe

Momentan, imunizarea în centrele mobile va demara în 14 județe.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță: “De mâine, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. (…) Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. (…) Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate.”

Activitatea de vaccinare în centrele mobile începe de mâine

De asemenea, în acest moment imunizarea se va face cu serul de la Moderna. Acesta permite din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță: “Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Aşa cum s-a menţionat deja, vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil.”