Primele centre de vaccinare drive vor fi funcționale până la sfârșitul lunii, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Ce ser se va folosi?

Persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la Pfizer și nu vor avea nevoie de programare, a afirmat medicul Valeriu Gheorghiță la un post de radio.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă: “Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi.”

Primele centre de vaccinare drive vor fi funcționale până la sfârșitul lunii

Medicul a mai precizat că cei care vor alege să se vaccineze în aceste centre trebuie să vină cu mașina personală sau mijloace de transport gen taxi.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă: “Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor.”