A fost reluat transplantul de cornee la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice. Unitatea medicală s-a reacreditat pentru a realiza acest tip de intervenție.

“Cea mai mare problemă rămâne cea a donatorilor”

Prof. dr. Monica Pop a făcut anunțul pe pagina sa de socializare unde spune că procesul de reacreditare este anevoios, dar cu toate astea cea mai mare problemă rămâne cea a donatorilor.

Fostul manager al Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, prof. dr. Monica Pop: “2 PACIENȚI AU PRIMIT DIN NOU LUMINĂ! O echipă de medici tineri de mare perspectivă, formată din Asist. Dr. Alina Gheorghe și Asist. Dr. Valentin Dinu, sub coordonarea Prof. Dr. Calin TĂTARU, au practicat intervenția, după ce înainte cu o zi, Dr. Valentin Dinu a zburat la sute de km, împreună cu alți medici pentru  prelevare, pentru a dărui viață și lumină! Procesul de reacreditare este lung și dificil. Dar cea mai mare problemă este cea a donatorilor. Greu! Celelalte secții de oftalmologie au renunțat, s-au retras din această activitate grea și laborioasă. Felicitări și toată gratitudinea medicilor dar și familiei îndurerate a donatorului!OAMENI ADEVĂRAȚI!”