Vaccinul anticovid ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut de către comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

scris de Cristina Oană

Ar putea însemnă revenirea la normalitate

Oficialul european a declarat pentru Handelsblatt că vaccinul nu ar rezolva problemele dintr-o dată, însă poate fi șansa revenirii la normalitate.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides: Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor.”

Vaccinul anticovid ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că România a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti Covid 19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă. Oficialul român susține că țara noastră poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

Comisarul european le-a recomandat Guvernelor statelor în care au început să crească cazurile noi de infectare să le izoleze. Izolarea trebuie făcută rapid la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contacților și izolarea imediată  a persoanelor contaminate.