Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență preia gravide cu coronavirus. Unitatea este parte a Spitalului Polizu, dar nu face parte din Maternitatea Polizu.

Activitatea la Maternitatea Polizu se desfășoară normal

În această clădire în care vor ajunge gravidele infectate cu noul coronavirus există un bloc operator, un salon cu 2 paturi Terapie Intensivă pentru adulți (lăuze) și un salon cu 2 paturi Terapie Intensivă pentru nou-născuți.

Purtătorul de Cuvânt al Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu – Rusescu”, dr. Bogdan Stefănescu: “Precizăm faptul că Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență, nu face parte din Componenta de Obstetrică-Ginecologie Polizu (Maternitatea Polizu), aceasta fiind o clădire distinctă. (…) Aceste 2 paturi (cuplu mamă-copil) sunt destinate asistenței medicale de urgență a gravidei precum și a nou-născutului, care, după echilibrare, vor fi transferați la Maternitatea Bucur. Transmitem prin această cale viitoarelor mame că în Spitalul Clinic Polizu activitatea clinica de specialitate obstetrică-ginecologie și neonatologie se desfășoară în parametrii asistenței medicale. Prin aceasta recunoaștem că nașterea este o urgență medicală și se va bucura de asistență de specialitate în spitalul nostru ca până cum. De aceaași conduită de specialitate vor beneficia și pacientele cu  afectiuni oncologice conform algoritmului de tratament. ”

Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență preia gravide cu coronavirus

Conform recomandărilor Ministerului Sănătății, patologia feminină benignă sau de „follow up” se va reduce până la 20% din capacitatea spitalicească. Specialiștii transmit viitoarelor mame că în Spitalul Clinic  Polizu triajul de acces  se respecta si se realizeaza în zone si cu circuit special amenajat, în condiții sigure. Asistența medicală se realizează conform protocoalelor și ghidurilor de bună practică.