Tot mai mulți români își caută sănătatea în străinătate. Spitalele și clinicile din Austria sunt cele mai căutate, iar oamenii apelează la firme de turism medical și traducere specializată. Anul trecut, Viena a fost desemnată cel mai bun oraş în topul The Economist Intelligence Unit. A luat punctaj maxim atunci când vine vorba de sistemul de sănătate.
Mulți români aleg să se trateze la Viena
Fondator AT- med, Darius Pencea: „Românii aleg să se trateze în Austria pentru că au acces la unele dintre cele mai bune sisteme medicale din lume. Nu există timp de așteptare pentru consultații și tratament și primesc suport în traducerea dosarului medical și pe toată durata tratamentului. Un ciclu de tratament pentru cancer variază între 4000 si 15.000 de euro, în funcție de complexitatea acestuia. Sunt români care vin să se trateze în Austria prin asigurări private medicale.”
Lunar, o medie de 25 de pacienți care suferă de cancer și cărora nu li s-a mai dat nicio șansă în România, apelează la Darius Pencea. Merg în Austria pentru a primi tratament individualizat, în funcție de forma de cancer și agresivitatea acestuia.
Tot mai mulți români își caută sănătatea în străinătate
Bolnavii consideră un avantaj major faptul că în clinicile din Austria pot primi în câteva zile rezultatul unei biopsi și nu trebuie să aștepte 21 de zile. Specialiștii spun că histopatologia joacă un rol important în stabilirea schemei de tratament, acesta fiind concepută din câteva sute de medicamente. Cu ajutorul acestei analize este stabilit tratamentul individualizat al cancerului, ținând cont și de rezultatele primite de la imagist, unde se vede cât de răspândită este boala. După fiecare patru cicluri de terapie, pacientul face investigații de imagistică să vadă dacă tratamentul își face efectul. Chiar dacă o schemă de tratament are în spate sute de statistici pentru un anumit tip de cancer, asta nu înseamnă că este și eficient pentru orice pacient. În această situație, dacă celule canceroase nu s-au restrâns, se schimbă schema de tartament.
Tratamente cu efecte adverse din ce în ce mai mici
Tratamentele pentru cancer folosite în Austria au efecte adverse din ce în ce mai mici. Specialiștii spun că pacientul își poate relua activitatea chiar de a doua zi. Una dintre terapiile cele mai căutate în Austria este imunoterapia.