Spitalul Colentina se redeschide oficial pentru pacienții non COVID. Unitatea medicală a primit avizul DSP care are caracter temporar, respectiv o lună.
Pacienții cu COVID 19 vor fi transferați
Bolnavii cu COVID-19 care erau internați la Spitalul Colentina vor fi transferați în clădirea Spitalului STB, care se află în apropiere, și este definită ca secție exterioară a unității. Vor fi 33 de paturi de spitalizare pentru cei infectați cu noul coronavirus, dintre care 3 paturi la tarapie intensivă.
Informare Direcția de Sănătate Publică București: “Începând de astăzi, 16 iulie 2020, Spitalul Clinic Colentina București poate asigura asistență medicală de specialitate și pentru pacienții care nu sunt infectați cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a emis avizul temporar favorabil pentru funcționarea unității medicale în regim deschis, atât pentru pacienții COVID, cât și pentru pacienții care necesită tratament de specialitate pentru alte patologii. Menționăm că, avizul de funcționare a fost emis imediat ce managementul spitalului bucureștean a asigurat circuitele separate, condițiile și măsurile necesare, conform legislației în vigoare, astfel încât pacienții să poată primi serviciile medicale necesare în condiții de siguranță.”
Spitalul Colentina se redeschide oficial pentru pacienții non COVID
Directorul medical al Spitalului Colentina, prof. dr. Sabina Zurac: “Primele măsuri se referă la reorganizarea activității în spital. Vom muta pacienții cu COVID în spitalul STB și vom comasa pacienții într-un număr mai restrâns de pavilioane. Estimăm că în cel mult două săptămâni întregul spital să fie destinat numai pentru pacienții non COVID.”
Unitatea medicală va funcționa cu un număr redus de paturi, respectiv 599 de paturi pentru spitalizare continuă și 66 de paturi pentru spitalizare de zi. Toate sunt destinate pacienților care nu sunt infectați cu coronavirus.
Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, Radu Gănescu: “Avem nevoie de acest spital, avem nevoie de aceste secții. Nu vrem, dar asta este realitatea. Nu vrem să existe diferențe între pacienții covid și non covid, dar toată lumea are dreptul la sănătate. Lucrurile nu se pot amâna din punct de vedere al sănătății. Cu cât amânem mai mult cu atât pacienții vor suferi complicații care pot duce la deces.”