Servicii de recuperare pentru pacienții cu afecțiuni post-COVID. De astăzi, aceștia pot beneficial de fizioterapie, consiliere psihologică și psihoterapie, la recomandarea medicilor cardiologi și pneumologi.

Cum pot beneficia cei care au nevoie de aceste servicii?

Potrivit reprezentanților CNAS, medicul de familie va elibera un bilet de trimitere pentru o consultaţie la un medic de specialitate cardiolog sau pneumolog pentru pacientul care, după infecția cu SARS-COV-2, prezintă simptomele unei afecțiuni la nivel cardiac sau pulmonar.

CNAS: “În cadrul consultației furnizate de medicul specialist cardiolog sau pneumolog, acesta poate recomanda, în funcție de specificul afecțiunilor diagnosticate, servicii de fizioterapie (conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare prin scrisoare medicală) și/sau servicii psihologice (consiliere psihologică și psihoterapie).  Serviciile acordate pacienţilor cu afecţiuni post infecţie COVID – 19 sunt decontate  în sistemul de asigurări de sănătate cu condiţia ca  medicii care le acordă să îşi desfăşoare activitatea în clinici aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.”