Secţia modulară din curtea Spitalului Elias folosită pentru bolnavii COVID-19

Secţia modulară din curtea Spitalului Elias folosită pentru bolnavii COVID-19.  În București nu mai sunt locuri în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu coronavirus și autoritățile au decis să doteze această secție cu echipamentul care lipsea.

scris de Cristina Oană

Secția va primi pacienți de marți dimineața

Acestă unitate de suport a fost construită de Asociația “Dăruiește Viață” din donații. Spitalul este complet echipat, dotat cu gaze medicale, instalație de filtrarea a aerului, stație de clorinare a apei, instalație de sterilizare a instrumentarului medical, laborator, rampe medicale mobile, paturi, noptiere, trolere medicale, instalație de apelare asistente sau infuzoare și perfuzoare. Singurele echipamente pe care statul român a trebuit să le pună la dispoziție au fost ventilatoarele și monitoare

Premierul României, Ludovic Orban: “Este o realizare a unor oameni cu suflet. Este vorba despre 38 de paturi. 14 paturi sunt pentru tratarea persoanelor aflate în stare gravă cu ventilatoare, injectomate, monitoare. Altfel 14 paturi sunt pentru bolnavii aflați în stare itermediară fie în drum spre ventilare, fie după ce au suferit o îmbunătățire a stării de sănătate. Și există u  număr de 10 paturi pentru persoanele care sunt suspecte de a fi infectate cu COVID-19. Am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare din stocul de rezervă. (…) Sperăm ca de marți dimineață să poată să primească pacienți care necesită tratare la secția de terapie intensivă.”

Secţia modulară din curtea Spitalului Elias folosită pentru bolnavii COVID-19

Activitatea Spitalului Elias nu va fi afectată, însă este nevoie de personal. Autoritățile spun că este nevoie de minim 4 medici anesteziști și de 8 asistenți pe ture. Pe lângă resursa umană existentă aici, premierul Orban spune că se va apela la voluntariat și la detasări.

Managerul Spitalului Elias, dr. Mugur Ardelean: “Trebuie să fie un efort conjugat al spitalelor din București și de ce nu din întreaga țară. Este cunoscut faptul că încărcarea cu pacienți a spitalelor nu este egală. Spitalele de urgență, cum este și spitalul Elias, trebuie să asigure primirea și tratamentul urgențelor care li se adresează. Prin urmare ca să putem face față atât urgențelor medicale din spital cât și spitalului modular trebuie să primi ajutor de resurse umane din partea spitalelor care sunt mai puțin încărcate decât un Spital Universitar de Urgență.”

Premierul Orban spune că se discută și extinderea numărului de paturi de terapie intensivă din cadrul Institutului Matei Balș.

Sursa foto: Dăruiește Viața

Distribuie acest articol

Articolul precedent

Încă 889 de români diagnosticați cu COVID-19

Articolul următor

Numărul de paturi de terapie intensivă, suplimentat

Articole în trending