Sanitas cere concediu medical plătit 100% pentru personalul infectat. Solicitarea vine în contextul în care unul din şapte români infectați cu SARS-COV-2 este personal medical sau de îngrijire, iar o parte dintre ei au pierdut lupta cu noul virus.

“Salariații din sistemul sanitar și cei din asistență socială sunt în prima linie”

Liderii de sindicat le cer autorităților să nu îi mai pedepsească pe cei aflați în prima linie și să găsească o soluție astfel încât aceștia să primească în perioada necesară vindecării de COVID-19 o indeminizație în procent de 100%. Acum primesc un concediu medical de 75% din salariul lunar.

Reprezentanții Federației Sanitas: “Solicităm în continuare, Guvernului României să nu mai pedepsească personalul angajat în instituțiile publice de sănătate și asistență socială. Și să identifice în regim de urgență soluția optimă pentru ca aceștia, îmbolnăviți la locul de muncă, să poată beneficia de plata indemnizației pentru concediul medical aferent perioadei necesare vindecării de COVID-19, în procent de 100% din salariul lunar.”

Sanitas cere concediu medical plătit 100% pentru personalul infectat

Aceștia susțin că, în cazul îmbolnăvirii, perioada de vindecare și apoi cea de izolare, obligatorie, sunt de cele mai multe ori foarte lungi.

Reprezentanții Federației Sanitas: “Chiar și așa, salariații din sistemul sanitar public și cei din sistemul de asistență socială sunt cei care luptă în continuare în linia întâi cu noul virus. Și sunt cei mai expuși îmbolnăvirii cu SARS-COV-2, îmbolnăvire care se realizează la locul de muncă. Salariații la care facem referire își contaminează adesea și membrii familiilor, fapt care apasă greu pe conștiința acestora. Mai ales în situația regretabilă în care, ca urmare a infectării, un membru al familiei își pierde viața.”

Reprezentanții salariaților din Sănătate afirmă că acest lucru se întâmplă pentru că HG nr. 1186/2000 nu a fost modificată prin adăugarea COVID-19 la lista afecțiunilor infectocontagioase din grupa A. În cazul acestor  afecțiuni indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă este de 100% din salariu.