Începe marea testare din București! Municipalitatea a anunțat că mâine lansează platforma online unde se pot înscrie voluntar 11 mii de bucureșteni în vederea testării pentru noul coronavirus.

Testele se prelucrează cu aparate Real Time PCR

www.testampentrubucuresti.assmb.ro este platforma pe care doritorii se pot înscrie mâine după ora 13.00. Testarea este gratuită. Primăria va deconta 200 de lei pentru fiecare persoană testată laboratoarelor de stat și private afiliate proiectului.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: “Am propus în luna mai acest proiect prin care 11.000 de bucureșteni pot beneficia gratuit de testare pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. Capitala se înscrie, astfel, în rândul marilor metropole europene, care aplică deja principiul testării extinse, promovat și de Organizația Mondială a Sănătății. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. Săptămâna viitoare vom începe și celălalt proiect de testare anunțat. Proiectul care vizeaza realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de bucureșteni. Va indica felul în care a circulat virusul în Capitală.”

Începe marea testare din București!

Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR. Probele vor fi luate prin exudat nazo-faringian. Sunt eligibili pentru testare bucureștenii asimptomatici. Ei vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail. În cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere. După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare. Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare. Ulterior va fi contactat pentru programare și testarea propriu-zisă. Un call-center dedicat va ține legătura cu bucureștenii înscriși în program și le va comunica data și ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.