Programarea pentru etapa a II-a de vaccinare începe vineri. Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID 19 spune clar cum se pot programa cei care doresc să fie vaccinați.

Ce categorii de persoane intră în această etapă?

Medicul  Valeriu Gheorghiță a precizat că platforma de programări va fi operațională de vineri de la ora 15.00. În această etapă vor intra persoanele peste 65 de ani și cele diagnosticate cu boli cronice. De asemenea, se vor putea imuniza și cei care lucrează în domenii strategice.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID 19, dr. Valeriu Gheorghiță: “Am identificat categoriile de boli cronice pe lângă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Vorbim de persoane care sunt diagnosticate cu: diabet zaharat, obezitate, cu boli cardiovasculare cronice, cu boli cronice renale, cu boli pulmonare cronice, persoane cu afecțiuni oncologice , persoane cu boli autoimune. De asemenea, în această etapă întră și persoanele cu imunodepresii atât prin boli sau prin tratamente , inclusiv persoanele cu infecția HIV/SIDA. În ceea ce privește modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 15.00 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a II-a în centrele de vaccinare.”

Programarea pentru etapa a II-a de vaccinare anti-COVID 19 începe vineri

De asemenea, medicul spune că în această etapă va funcționa un call center la care cei care vor să se imunizeze de pot programa. Numărul de telefon este același pentru toată țara: 021/414 4425.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID 19, dr. Valeriu Gheorghiță: “Modalitatea de programare va fi: pentru persoanele peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center. Vom avea un număr unic la nivel național: 021/414 4425. O Altă modalitate de progrmare: prin asistența socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor care pot să creeze un cont și să înscrie până la maxim 10 persoane din familie. Pentru persoanele care sunt in evidență cu boli cronice sub 65 de ani, programarea se face în mod corect prin medicul de familie . Dacă persoana respective nu are acces la un medic de families au nu are medic de familie se poate face programare și prin serviciul de call center, individual pe pagina web, prin directia de asistență socială sau prin intermediul aparținătorilor. Pentru persoanele care deservesc activități esențiale programare se face prin angajator și atunci când angajatorul înscrie persoanele, beneficiarul își poate stabili după ce este validat de angajator ziua și centrul unde vrea să meargă să se vaccineze. ”

Medicul infecționist a precizat că potrivit datelor date de OMS România până acum 50% dintre români și-au exprimat dorința de a se imuniza, iar 11 procente se mai gândesc.

Sursa foto: Guvernul României