Primul transplant medular la Spitalul Universitar. După mai bine de 10 ani în care nu s-a mai făcut nici un fel de transplant la Spitalul Universitar de Urgență București, astăzi a fost realizat primul transplant medular.

Vor să facă transplant de cornee și os

Managerul Spitalul Universitar de Urgență București, Adriana Nica: “ne-am acreditat ca Centru de transplant medular, și în cel mai scurt timp, la Spitalul Universitar se vor face astfel de intervenții. Primii pacienți se află deja în programul de pregătire pre-transplant. Anul acesta am reușit să obținem acreditarea, grație implicării Ministerului Sănătății”.

Primul transplant medular la Spitalul Universitar

Reprezentanții Spitalului: „Astăzi, suntem mândri că am realizat primul transplant medular. Această activitate nu putea fi realizată fără aportul Asociației “Dăruiește Viața”, care a sprijinit spitalul în amenajarea spațiului destinat transplantului medular. Al Agenției Naționale de Transplant și Ministerului Sănătății pentru autorizare și implicare. Al CNAS și CASMB pentru includerea în Programul de Transplant și finanțarea acestuia și, nu în ultimul rând, echipei medicale din Secția Clinică Hematologie și Transplant aflată sub coordonarea doamnei profesor universitar doctor Ana Maria Vlădăreanu și a domnului conferențiar universitar Horia Bumbea.”

Mai mult, conducerea spitalului spune că și-a propus să acrediteze Banca de Organe și Țesuturi și să își organizeze și acrediteze transplantul de cornee și os.