Pacienți umiliți și agresați la Spitalul Universitar. Trei infirmiere au lovit, înjurat și umilit mai mulți pacienți aflați în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului. Ministrul Sănătății spune că i-a fost greu să privească imaginile și că acele infirmiere ar trebui date afară.

Aceste persoane nu au ce căuta într-un spital

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: “Mi-a fost greu să mă uit. Nu e cazul să tolerăm acest gen de comportamente. Cine nu are vocație să îngrijească pacienții nu are ce căuta în sistemul sanitar. Conducerea spitalului a convocat Comisia de Disciplină pentru mâine dimineață, care va stabili sancțiunile. Din punctul meu de vedere, sancțiunea trebuie să fie cea mai drasctică: desfacerea contractului de muncă. Este clar că aceste persoane nu au ce căuta într-un spital”.

Pacienți umiliți și agresați la Spitalul Universitar

Comportament inuman al celor trei infirmiere a fost filmat de un alt pacient aflat în Unitatea de Primiri Urgențe. Imaginile arată clar cum angajatele unității sanitare adresau cuvinte grele și chiar loveau pacienții aflați în stare gravă.

Conducerea Spitalului spune că se delimitează clar de atitudinea celor 3 infirmiere. Mâine, membrii Comisiei de Disciplină vor analiza faptele, iar sancțiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor.