Operatorii economici se pot vaccina anti-COVID fără programare. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că aceștia se pot imuniza în baza unor liste întocmite de angajatori.

Operatorii economici își pot organiza acțiunea de vaccinare

Oficialul spune că operatorii economici care au personal medico-sanitar propriu îşi vor organiza acţiunea de vaccinare în sediile proprii.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu: “”Pentru operatorii economici care nu au personal medico-sanitar se vor constitui echipe mobile, ce vor fi arondate unui centru fix de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Dacă, la fel, operatorii economici au personal medico-sanitar, dar nu au suficient, la fel, aceste acţiuni vor fi completate cu personalul din respectivele centre şi solicitările vor merge către DSP. Pentru operatorii economici care au mai puţin de 100 de angajaţi, practic, aceştia vor întocmi liste cu angajaţii care doresc să se vaccineze, le trimit către DSP-uri judeţene şi acestea vor fi planificate la vaccinare în centrele fixe.”

Operatorii economici se pot vaccina anti-COVID fără programare

Andrei Baciu a precizat că propunerea a venit din partea operatorilor economici pentru a accelera vaccinarea angajaților.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu: “Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic într-un spaţiu adecvat, care să îndeplinească practic aceleaşi condiţii ca şi centrele de vaccinare normale. Vaccinarea angajaţilor se va realiza fără programare în platforma de programare. Planificarea la vaccinare – practic, angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile, care îşi doresc să se vaccineze, listele respective se transmit către DSP-uri, care, pe baza datelor primite, realizează planificarea efectivă a vaccinării, ţinând cont, evident, de numărul persoanelor care îşi doresc, de dimensiunea activităţii şi de intervalul de timp necesar pentru finalizarea activităţii de vaccinare. Persoanele planificate la vaccinare vor fi anunţate prin grija angajatorilor.”