505.000 de persoane se află pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID. Președintele CNCAV a anunțat că au fost operaţionalizate 144 de cabinete noi cu ser de la compania Pfizer, alte 50 urmând să fie deschise începând cu 20 aprilie.

Notificarea celor aflați pe lista de așteptare se face o singură dată

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță cele mai multe persoane aflate pe lista de așteptare sunt în București.

Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță: “Ştim foarte bine că, încă de săptămâna trecută, am anunţat o schimbare în ceea ce priveşte notificarea persoanelor din listă. Și anume, în loc de trei notificări succesive, se face o singură notificare. Aşa încât, după cele 24 de ore, persoana notificată va ieşi din lista de aşteptare sub două modalităţi, fie programându-se în centru, confirmându-şi programarea la vaccinare, fie este eliminată din listă, dacă nu confirmă programarea. Tocmai pentru a da posibilitatea de a notifica celelalte persoane aflate în lista de aşteptare şi a creşte randamentul la programare. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care lista de aşteptare, vedem, a scăzut destul de mult în aceste zile. Pentru că nu mai rămân persoanele notificate care nu îşi confirmau programarea. Astfel, la acest moment, sunt peste 505.000 de persoane care se află în lista de aşteptare.”

505.000 de persoane se află pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a amintit și de faptul că se operaționalizează constant noi centre de vaccinare.

Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță: “Reamintesc faptul că începând cu data de 12 aprilie, ieri, au fost deschise aproximativ 30 de cabinete noi de vaccinare cu vaccinul de la compania AstraZeneca. În mod deosebit în localităţile în care erau centre de vaccinare, care au liste de aşteptare pe acest tip de vaccin. De asemenea, de astăzi, 13 aprilie, au fost deschise şi operaţionalizate 144 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Compania Pfizer. Astăzi deja se efectuează programări de vaccinări. Este prima zi de vaccinare. De asemenea, începând cu 19 aprilie vor fi transformate circa 61 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca în fluxuri de vaccinare cu vaccin de la Moderna, fără a se desfiinţa centrele respective. În acele locaţii se continuă vaccinarea dozei de rapel pentru persoanele care au primit doza 1. De asemenea, din 20 aprilie, vor fi deschise aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Compania Pfizer.”