Nu cumpărați medicamente de pe site-uri neautorizate! Avertismentul vine din partea Agenției Europene a Medicamentului. Este vorba despre acele produse care promit că previn sau tratează Covid-19.

Produsele ar putea conține substanțe nocive

În contextul pandemiei de coronavirus, specialiștii europeni trag un semnal de alarmă și spun că anumiți comercianți încearcă să exploateze teama. Aceste produse minune sunt cel mai probabil falsificate și ar fi ideal dacă fiecare ar verifica de unde cumpăra medicamente sau suplimente.

Comunicare Agenția Europeană a Medicamentului: “În ciuda afirmațiilor comercianților cu privire la eficacitatea produselor respective în prevenirea sau tratarea Covid-19 sau la facilitarea accesului la medicamente autentice, dar care nu se află la dispoziția imediată a publicului, produsele respective sunt foarte probabil falsificate. Utilizarea acestor produse poate produce probleme grave de sănătate sau agravarea stării de sănătate.”

Nu cumpărați medicamente de pe site-uri neautorizate!

Potrivit specialiștilor europeni, medicamentele falsificate sunt produse despre care comercianții pretind că sunt autentice sau autorizate. Acestea ar putea să conțină altă substanța activă. Sau mai grav să nu conțină deloc substanța activă. Sau aceste produse pot conține substanțe foarte nocive.

În România, lista farmaciilor online este accesibilă pe pagina oficială a Ministerului Sănătății, iar la nivel European, listele farmaciilor online înregistrate în statele membre ale UE pot fi găsite pe site-ul EMA.