Ministrul Sănătății spune că în următoarele zile vom înregistra o creștere progresivă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Numărul de cazuri, în continuă creștere

Nelu Tătaru a ținut să precizeze că numai prin implicarea tuturor se poate limita creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Valul doi? Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment. În contextul în care Europa a intrat în valul doi, noi neieșind din valul unu l-am prins și pe al doilea. Suntem într-un moment în care avem o creștere a numărului de cazuri și în contextul european al valului doi ne lipim și noi acolo.”

Nelu Tătaru: Cred că noi am lipit toate valurile!

În acest moment, la terapie intensivă sunt internați 726 de pacienți, un nou număr record. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost 4.026 de cazuri noi de COVID-19 din 30.325 de teste efectuate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Este un parteneriat. Nu este doar problema Ministerului Sănătății, a Ministerului de Interne sau a Guvernului. Este o problemă a întregii populații. Partea pe care ar trebui să o facă populația civilă este cea mai importantă. Noi nu facem decât să îi gestionăm pe cei infectați și pe cei bolnavi. Sa facem ceva să nu ajungem la creșterea numărului de îmbolnăviri.”