Ministrul Sănătăţii: Avem pentru ATI 1200 de paturi

Avem pentru ATI 1200 de paturi. Ministrul Sănătății spune că numărul de paturi de terapie intesivă pentru pacienții COVID poate fi extins până la 1500.

“Următoarele 3-4 săptămâni vor fi grele”

Nelu Tătaru a mai spus că în acest moment există personal medical pentru cele 3 000 de paturi de la nivelul întregii țări anunțate de președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Există personal în acest moment. Trebuie să ştiţi că aceste paturi au personal în acest moment, altfel nu existau aceste paturi. Aceste paturi sunt pentru patologie COVID şi pentru patologie non-COVID. Rămâne ca tot ce disponibilizăm sau extindem ca şi Terapie Intensivă să facem şi echipe complexe din cei care erau deja în Terapie Intensivă, plus secţii asemănătoare. (…) Avem trei – patru săptămâni grele. Avem trei – patru săptămâni în care încercăm să limităm creşterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou. În contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta, în care vedem lockdown-uri, în care vedem impuneri de restricţii. Haideţi să participăm cu toţii la scăderea numărului de cazuri.”

Ministrul Sănătăţii: Avem pentru ATI  1200 de paturi

Ministrul Sănătății a mai spus că medici rezidenţi vor fi angajaţi la Spitalul Gerota şi detaşaţi la unităţile medicale cu deficit de personal.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “În această perioadă s-au desfăşurat examene de specialist pentru mai multe specialităţi. În şedinţa de Guvern de aseară, prin ordonanţă de urgenţă toţi cei care nu au post şi nu pot fi angajaţi nicăieri, vor fi angajaţi la Spitalul Ministerului de Interne, la Gerota. Sunt în jur de 200 de colegi. Medici rezidenţi sau medici specialişti din şase specialităţi, care vor fi detaşaţi către aceste spitale.”

Nelu Tătaru a mai precizat că dacă care nu va mai exista un număr suficient de paturi în spitalele publice se vor implica și unitățile private.

Sursa foto: Guvernul României

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    Pacienții hepatici au greu acces la diagnostic și tratament

    Articolul următor

    Program pilot pentru tratarea pacienților cu AVC

    Articole în trending