Ministerul Sănătății suplimentează locurile la rezidențiat

Ministerul Sănătății suplimentează locurile la rezidențiat. Autoritățile au decis să introducă încă 558 de posturi pe domeniul medicină. Asta în condițiile în care, la examen, s-au înscris 8 876 de tineri absolvenți.

Centrele universitare, pregătite pentru examen

Cei înscriși la concurs candidează pe un număr de 4710 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie. Mai sunt 96 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.

Ministrul Sănătății, Victor Costache: “Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar ne dorim ca toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, să fie admiși, în condițiile în care resursa umană este deficitară. Vom găsi soluții pentru acești tineri. Așa cum a asigurat și primul ministru, și am cerut departamentelor de specialitate din cadrul ministerului să prezinte o analiză în acest sens. Inclusiv pe criterii demografice pentru a putea lua decizii privind repartizarea pe centre universitare a viitorilor rezidenți.  După concurs vom discuta împreună, toți cei implicați, și măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea acestui concurs în anii care urmează.“

Ministerul Sănătății suplimentează locurile la rezidențiat

Cele 6 centre universitare îndeplinesc condițiile pentru organizarea concursului de intrare în Rezidențiat, dar și pentru  pregătirea unui număr suplimentar de rezidenți, spun autoritățile. Ministrul Sănătății a avut o videoconferință cu reprezentanții centrelor universitare în care se va ține examenul. S-a discutat și  adoptarea unor măsuri suplimentare care să dea posibilitatea concurenților care obțin la concurs peste 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe țară să fie admiși ca rezidenți.

Pe 8 decembrie se organizează concursul de intrare în Rezidențiat. Ca și în anii trecuți, examenul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Metodologia va fi aceeași. Examenul se va întinde pe o durată de 4 ore și va fi sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Distribuie acest articol

Articolul precedent

Care este cancerul viclean care nu dă simptome?

Articolul următor

Pacienții români mor, deși ar putea fi tratați

Articole în trending