Medicii de la Fundeni cer un spital nou! Ministrul Sănătății spune că anul 2021 este o dată rezonabilă pentru demararea lucrărilor la noua unitate sanitară care va îngloba… numai Institutul de Boli Cardiovasculare “CC Iliescu”. Managerul Institutului Fundeni spune că este necesară o construcție mai mare care să înglobeze toată unitatea sanitară. Aceasta a devenit un real pericol atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical.

Institutul Clinic Fundeni “vopsit” pe afară

Clădirile de pe platforma Fundeni sunt expertizate cu risc seismic. Medicii au atras în nenumărate rânduri atenția că în cazul unui cutremur mare s-ar putea întâmpla o tragedie. Nimeni nu i-a ascultat.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Carmen Orban: “Ministerul Sănătăţii a avut o campanie de dotare şi modernizare a tuturor spitalelor, ceea ce e un lucru bun şi remarcabil. (…) Cred că, atunci când vorbim de spitale regionale, republicane, metropolitane, trebuie să luăm în calcul că pe platforma Fundeni trebuie făcut un spital. Acest spital se poate numi oricum, important e ca el să fie făcut, să fie un spital nou. Resursa medicală ultraperformantă şi ultraspecializată există şi e păcat să nu profităm de acest lucru”.

Ministerul Sănătății a decis să aloce fonduri pentru modernizarea Institutului Clinic Fundeni. S-a decis și demararea construcției unei clădiri în care să fie relocat Institutul de Boli Cardiovasculare. Deocamdată au fost alocați 300 000 de lei, pentru studiul de fezabilitate.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: “În acest moment, pentru Institutul Clinic Fundeni vorbim doar de bani pentru reparaţii capitale şi dotarea cu aparatură medicală. Nu s-a discutat despre o clădire nouă pentru înlocuirea efectivă a clădirii Institutului Fundeni în acest moment. Vorbesc doar de C. C. Iliescu. (…) Este vorba de finanţare integrală din bugetul de stat şi, de ce nu, accesarea de fonduri europene, dar în acest moment sursa de finanţare e stipulată – buget de stat”.

Medicii de la Fundeni cer un spital nou!

Ministerul Sănătății a alocat bani pentru modernizarea Institutului Clinic Fundeni, însă tot în clădiri vechi funcționează.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: ” Anul trecut ministerul a alocat institutului 3,2 milioane de euro pentru dotare cu echipamente medicale pentru urgenţă şi terapie intensivă, reparaţii capitale şi modernizare în cadrul proiectului de investiţii cu Banca Mondială. Anul acesta continuăm investiţiile în aparatura medicală, am alocat deja 10 milioane de lei şi nu ne vom opri aici, dar toate acestea nu ar fi nimic fără dumneavoastră, fără cei care daţi valoare acestor lucruri”.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, a spus că, la aniversarea celor 60 de ani de la înfiinţarea instituţiei, îşi doreşte un spital nou pentru institut.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Carmen Orban: “Cred că, după 60 de ani de Institut Clinic Fundeni, după 60 de ani în care s-a demonstrat performanţă medicală în toate felurile, după 60 de ani în care s-au făcut generaţii întregi de medici şi de profesori care s-au dus în toată ţara şi în toată lumea, cred că putem să ne gândim cu toţii că un act medical corect înseamnă şi un spital adecvat scopului acesta, deci eu cred că, dacă vrem să vorbim în continuare de performanţă, nu putem vorbi fără un spital nou şi ultramodern”.