Medicament, restricționat de Agenția Europeană. Specialiștii europeni au recomandat restrângerea folosii medicamentului Lemtrada. Acesta se utilizează împotriva formelor severe ale sclerozei în plăci. Se pare că acest medicament are efecte adverse grave, în special, cardiace.

Efectele adverse sunt grave

Specialiștii europeni au decis să reevalueze medicamentul după semnalele primite de la medici și pacienți. Se pare că acesta dă grave tulburări tiroidiene, hemoragice și renale, dar și probleme foarte grave de vase și inimă. Agenția europeană va finaliza evaluarea și va publica recomandările la finalul lunii iulie.

Medicament, restricționat de Agenția Europeană

Acest medicament era oricum restricționat. Îl putea lua numai pacienții adulți care prezentau o formî activă de scleroza în plăci recurent-remitente. Asta înseamnă că apareau noi simptome sau se agravau cele deja existente. După urma o perioadă de restabilire. Specialiștii europeni spun că cei care se află deja în tratament cu Lemtrada și acesta este eficient îl pot lua în continuare sub stricta supraveghere a medicului curant.