Mai multe centre de vaccinare cu AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer, anunță premierul României. Acesta spune că ținta este ca până la 1 iunie să fie imunizați 5 milioane de români.

Avem o capacitate de vaccinare de 115.000 de doze pe zi

De asemenea, prim-ministrul a mai precizat că până pe 20 aprilie vom avea o capacitate de vaccinare de 120 de mii de doze pe zi.

Premierul României, Florin Cîțu: “În perioada următoare – am ajuns acum la capacitatea de 115.000 de doze pe zi – vom ajunge, pe 20 aprilie, la 120.000 de doze pe zi. Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii, dacă vor să revenim și trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție, în acest moment, de a ieși din pandemie.(…) Avem aceste două luni – am spus că, la 1 iunie este prima bornă – trebuie să atingem acea țintă de cinci milioane de persoane vaccinate. Am discutat cu sectorul HoReCa, care a spus că îşi va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să se vaccineze, avem dozele, dar e nevoie şi de cetăţeni să se înregistreze și să se vaccineze, ca să putem să avem o vară normală, să revenim la normalitate.”

Mai multe centre de vaccinare cu AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer

Florin Cîțu a readus în discuție și centrele de vaccinare de tip drive-through.

Premierul României, Florin Cîțu: “În primul rând, vom da posibilitatea de avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-through, lumea deja ştie ce înseamnă acest lucru. Se va face în perioada următoare. Ştiu că va începe la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi un centru, în perioada următoare. Vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăși că se va crește viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze și vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcție de zonă și așa mai departe.”