Laserul care distruge celulele canceroase!

Laserul care distruge celulele canceroase! Cercetătorii americani au lansat o inovație în tratarea cancerului. Este vorba despre un dispozitiv care descoperă și distruge celulele canceroase din sânge. În acest fel se reduce riscul de metastaze.

Inovație în tratarea cancerului

Tehnologia este non invazivă. Practic, laserul este așezat în exteriorul corpului, deasupra unei vene. Acesta încălzește sângele și celulele canceroase se dilată. Dilatarea lor este înregistrată cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete și în acest fel se poate afla numărul exact al celulelor canceroase.  Tot laserul distruge imediat aceste celule, prin intermediul căldurii.

Aceste celule sunt distruse înainte de a forma metastaze, adică tumori secundare. Cei care au descoperit inovația spun că această tehnologie poate reduce semnificativ progresia metastazelor. În acest fel, este îndepărtată cauza principala a deceselor provocate de cancer: metastazele care apar în corp. Metastazele se formează în diferite zone din corp, după ce mai multe celule se desprind din tumora principal și ajung în fluxul de sânge și în sistemul limfatic.

Laserul care distruge celulele canceroase!

Cu ajutorul acestui aparat poate fi scanat un litru de sânge pe oră. În acest fel sunt identificate rapid toate celulele canceroase. Prin intermediul căldurii acestea sunt omorâte imediat.

Laserul a fost folosit cu succes în medicină până acum, însă nu la nivel celular. Acest studiu a arătat însă că în cazul unui pacient cu melanom, tratamentul cu laser a distrus 96% din celulele canceroase. Rezultatele au fost însă foarte bune la 27 din 28 de pacienți, dispozitivul identificând rapid toate celulele anormale. Specialiștii spun că precizia aparatului este de 1 000 de ori mai mare față de alte tehnologii folosite.

Oamenii de știință au observat că laserul poate distruge celulele canceroase chiar și atunci când este folosit la intensitate redusă. Cercetătorii spun că nu vor să se oprească aici, ci în studiile viitoare vor mări puterea laserului să vadă dacă pot obține rezultate mai bune.

Sursa: IEEE Spectrum

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    Avem noul calendar de vaccinare pentru copii!

    Articolul următor

    Dispozitive medicale periculoase pentru pacienți!

    Articole în trending