Investiții majore în Spitalul de Boli Reumatismale

Investiții majore în Spitalul de Boli Reumatismale. Practic, bolile reumatice reprezintă a doua categorie de afecțiuni ca frecvență după cele cardiovasculare. Autoritățile au investit aproape 1 milion și jumătate de euro în modernizarea și dotarea Centrului Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia” din București.

Pacienții tratați cu un neurostimulator de ultimă generație

10 mii de bolnavi sunt internați anual în acest spital. Dintre acestea 4 000 sunt internări continue și 6 000 internări de zi. Aproximativ 60% dintre pacienții care ajung la acest spital provin din alte părți ale țării, nu din București.

Astăzi a fost inaugurat Un corp nou al Centrului Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia”. Investiția pe care a făcut-o primăria Capitalei este de 1 milion și jumătate de euro. La începutul anului, unitatea sanitară a fost dotată cu un neurostimulator de înaltă performață în valoare de 200 de mii de euro.

Managerul Centrului Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia”, prof. dr Cătălin Codreanu: ”Neurostimulatorul permite tratamentul individual și personalizat al pacienților care suferă de afecțiuni lombare cronice. (…)  Acest volum de muncă poate fi realizat pentru că există circuite funcționale, există protocoale de lucru pe care le respectăm.”

Aparatul a fost dat în folosință în luna februarie și de el au beneficiat 400 de pacienți.

Investiții majore în Spitalul de Boli Reumatismale

Cât despre modernizarea clădirii, practic au fost adăugate încă două etaje, la cele două deja existente, ale corpului C2. A fost construit un lift în care să poată intra tărgile și a fost construită o sală de curs cu o capacitate de 75 de locuri.

Directorul medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim: “Această strategie a plecat de la ideea că ne dorim creșterea calității asistenței medicale. Acesta este principiul în baza căruia ne-am gândit și am propus, noi ASSMB, un program care prevede construcția de noi corpuri de clădire – și vorbesc de spitalul Filantropia și spitalul Burghele – construcția de servicii de Ambulatori – Ambulatoriul Babeș și Ambulatoriul spitalului Foișor, pentru spitalul Malaxa și pentru spitalul Sf. Ștefan – modernizarea blocurilor operatorii, înființarea de noi secții, renovarea secțiilor care necesită modernizări din spitalele noastre.”

Autoritățile spun că au fost investite sume consistente și pentru modernizarea altui corp de clădire al unității, C1.

 

 

 

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    S-au dublat amenzile în Sănătate!

    Articolul următor

    Alergia la ambrozie a făcut primele victime

    Articole în trending